rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

The Samuel Jackson Five @ Fuzz Bar Thessaloniki (04.05.2011)

dsc_0072 The Samuel Jackson Five @ Fuzz Bar Thessaloniki (04.05.2011)
Το post-rock είναι ένα μουσικό είδος το οποίο στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα είχε λίγους αλλά πιστούς υποστηρικτές! Τα διάφορα blogs και portals που δημιουργήθηκαν για το συγκεκριμένο είδος μουσικής έδωσαν τη δυνατότητα σιγά σιγά σε ακόμα περισσότερους να έρθουν σε επαφή με τις διάφορες εκφάνσεις του συγκεκριμένου ήχου και ειδικότερα στην Ελλάδα δημιούργησαν ένα αρκετά φανατικό πυρήνα οπαδών!

Σε αντίθεση με την Ελλάδα οι Βόρειες χώρες έχουν δημιουργήσει μια παράδοση ανάδειξης συγκροτημάτων του post-rock ήχου και οι Samuel Jackson Five που μας ήρθαν από την μακρινή Νορβηγία αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα! Ο χώρος που επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο event είχε όλα τα στοιχεία που θα καθιστούσαν ένα συναυλιακό δρώμενο εξαιρετικό.Το FUZZ Bar είναι ένας χώρος μικρός και ζεστός,προορισμένος για ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική,και σε αυτόν το χώρο οι Samuel Jackson Five φρόντισαν να αποδείξουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν είναι μια ακόμα μπάντα της σειράς!

 

 

Η μουσική τους είναι αναμφίβολα ιδιαίτερη και σίγουρα η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στη Θεσσαλονίκη τους βοήθησε να την αναδείξουν ακόμα περισσότερο! Αν και Five στο όνομα η μπάντα αποτελείται από τέσσερα άτομα,τέσσερις καταρτισμένους μουσικούς που κατάφεραν να μας κερδίσουν αμέσως! Το σετ τους ήταν αναμενόμενα μικρό (έπαιξαν μόλις μία ώρα και δέκα λεπτά σε αντίθεση με την εμφάνιση τους στην Αθήνα όπου ξεπέρασαν τη μιάμιση ώρα),πρόλαβαν όμως να μας παρουσιάσουν τραγούδια και από τις τρεις εκπληκτικές δισκογραφικές τους δουλειές (προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα το Goodbye Melody Mountain). Με μπόλικη ενέργεια και με ήχο που άλλοτε ήταν πιο ήπιος,αλλά στα περισσότερα σημεία του ήταν groov-αρισμένος ξεσήκωσαν και γοήτευσαν τα περίπου 70 άτομα που αψήφησαν τη βροχή και τους απόλαυσαν. Σαν σύνολο παρουσιάστηκαν πολύ δεμένοι και από τις αντιδράσεις τους έδειχναν ολοφάνερα ότι απολάμβαναν κάθε στιγμή της εμφάνισης τους!

 

Στα θετικά του όλου event πέραν της εμφανισής τους θα πρέπει να προσθέσουμε και την προσέλευση του κόσμου! Μια τέτοια μπάντα και ένα τέτοιο είδος μουσικής δημιουργούν ένα σκηνικό  αρκετά δύσκολο. Παρόλα αυτά υπήρχε ενέργεια και ανταπόκριση από όλες τις πλευρές γεγονός που βοήθησε τα μέγιστα! Αν σε όλα αυτά αναφερθεί και το πολύ καλό merchandise τότε σίγουρα μπορούμε να μιλήσουμε για μια βραδιά που πρόσφερε σε όλους μια ιδιαίτερα ευχάριστη συναυλιακή ανάμνηση!

 

(Ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφική κάλυψη και τη βοήθεια τους,τους Χρήστο Νασιουτζίκη και Γιώργο Κιουπτσίδη)

 

Γιώργος Παρδάλης

FACEBOOK

TWITTER

Twitter