rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

The Black Angels/ Psychedelic Trips to Death @ Principal (Live Thessaloniki 05/12/2013)

 Ανταπόκριση από την συναυλία των Black Angels  στο Principal!
 του Θωμά Παπά

1455171 10202721337664485 1997966175 n

 

Τους Black Angels τους έμαθα από ένα καλό φίλο ραδιοφωνικό παραγωγό που τον εντυπωσίασαν προ ετών σε φεστιβάλ του εξωτερικού και από τότε τους σημείωσα για να τους δω κάποια στιγμή ζωντανά. Έκτοτε, πολλές φορές συζητήσαμε με φίλους να ταξιδέψουμε ακόμη και στο εξωτερικό να τους δούμε αλλά η καλή μας τύχη τους έφερε τελικά στη χώρα μας για δύο εμφανίσεις, η μία εκ των οποίων στην πόλη μας. Το αναμενόμενο sold out για το club του Μύλου αναγκαστικά μετέφερε το χώρο της συναυλίας στο γειτονικό Principal με όλες τις γνωστές συναυλιόφατσες της πόλης και όχι μόνο... (ειδικά η Λάρισα έδωσε για μια ακόμη φορά δυναμικό παρόν!!!) να είναι εκεί από νωρίς.


1425778 10202721355864940 586846114 n

Το πρόγραμμα τηρήθηκε ευλαβικά και οι Psychedelic Trips To Death ανέβηκαν στη σκηνή στις 21.30 για να μας παρουσιάσουν ενα 35λεπτό σετ με κύριο άξονα το προσωπικό τους άλμπουμ “Malibu”. Εξαιρετική η επιλογή τους ως support group, με δυναμική παρουσία, ξεχωριστό ήχο και το δικό τους πλέον πυρήνα οπαδών να τους στηρίζει. Ιδιαίτερη μνεία και στο εξαιρετικό λογότυπο της μπάντας με τα τρία αρχικά γράμματα τους σε μια όμορφη σύνθεση που γέμιζε το background της σκηνής. Προσωπικά, ήταν η πρώτη φορά που τους είδα ζωντανά, μιας και η καθυστερημένη έλευση μου σε κάποια lives (με πιο πρόσφατο αυτό των Singapore Sling...) δεν το επέτρεψε στο παρελθόν και μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μαζί με τους This is Nowhere πρωτίστως αλλά και τους Alien Mustangs, πιστοποίησαν ότι είναι οι πιο ελπιδοφόρες psych rock μπάντες της πόλης.   
intro
    introcolours
    strangers
    within my head
    spaceships
    winter sun
    malibu
    salvation
    die to love
    that girl is rock n roll
    jesus

DSC 0159

 

Κατά τις 10μισι, το Principal είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά και όλα ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τους Τεξανούς psych- rockers. Ξεκίνησαν κάπως μυσταγωγικά με το "The Sniper at the Gates of Heaven" για να συνεχίσουν με το μελωδικό “Broken Soldier” από την τελευταία τους δουλειά πριν μπει το πανέμορφο riff του “The First Vietnamese War” και αρχίσει να ξυπνάει το κοινό για τα καλά. Για μιαμισι ώρα συνολικά, ο χώρος γέμισε με βαριά κιθαριστικά riffs, βαθιά drums και ψυχεδελικά σχηματικά visuals στο φόντο. Αν και η περιοδεία τους είναι και στα πλαίσια της προώθησης του "Indigo Meadow", αυτοί φρόντισαν να μοιράσουν ισομερώς τη setlist και στα 3 προηγούμενα τους άλμπουμ ("Passover", "Directions To See A Ghost" και "Phosphene Dream").

DSC 0160

Με το fuzzy "Evil Things" και τον Alex Maas να παίζει hammond και να θυμίζει έντονα Jim Morrison στα φωνητικά, το κοινό άρχισε σιγά σιγά να χτυπιέται για να ακολουθήσει η φονική τριάδα από τα πιο γνωστά "Don't Play With Guns", "I Hear Colors" και "Indigo Meadow" για να ανεβάσει το Principal κυριολεκτικά στον αέρα. Η εναλλαγή των μελών στα μουσικά όργανα επί σκηνής με μόνη σταθερή την εξαιρετική drummer Stephanie Bailey, έδινε ένα άλλο ενδιαφέρον στη γενικά ήρεμη σκηνική τους παρουσία. Η αποθέωση, όμως, ήρθε με το πιο χορευτικό τους "Telephone" και φυσικά με το “Young Men Dead” με το οποίο και επέλεξαν να κλείσουν το κύριο μέρος της συναυλίας.Το encore περιελάμβανε τα "Black Grease" σε μια εκτέλεση μόνο με το Maas στο hammond και "Black Isn't Black" σε μια καταιγιστική σχεδόν δεκάλεπτη εκτέλεση με τον Kyle Hunt και το Maas να μένουν μόνοι στη σκηνή και τον τελευταίο να μας αποχαιρετά σχεδόν μουρμουρίζοντας. Όλα αυτά σε μια απόλυτα συναυλιακή ατμόσφαιρα χωρίς τη συνεχή επικοινωνία με το κοινό, ούτε τις ακραίς αντιδράσεις , αλλά με μια αίσθηση και ανάμνηση από ήχους του παρελθόντος για τους παλαιότερους και πραγματική μουσική “βάπτιση” σε είδη που δεν πρόλαβαν ηλικιακά για τους νεότερους.

DSC 0234



Τελικά, οι The Black Angels απέδειξαν και επί σκηνής ότι μάλλον δεν έχουν αντίπαλο στο είδος τους με μια μεστή εμφάνιση που ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την άνοδο του psych rock και στη χώρα μας με το indie κοινό (προσωπικά μιλώντας...) να νοιώθει ότι σε αυτά τα live βρίσκει τη ζωντάνια και τη δυναμική που λείπει πλέον από τις indie μπάντες – με ελάχιστες εξαιρέσεις πάντα. Μοναδικό προσωπικό απωθημένο ότι δεν έπαιξαν το αγαπημένο μου "Love Me Forever" αν θα έπρεπε να γκρινιάξω για κάτι...




DSC 0283

Ακολουθεί η setlist που τελικά δε διέφερε από αυτή της Αθήνας (με την όποια επιφύλαξη βέβαια μιας και δεν καταφέραμε λόγω κοσμοσυρροής να έχουμε πρόσβαση στο σχετικό χαρτί – αν υπήρχε κιόλας!!!)   

The Sniper at the Gates of Heaven
    Broken Soldier
    First Vietnamese War
    Yellow Elevator #2
    Evil Things
    Mission District
    Science Killer
    Entrance Song
    Don't Play with Guns
    I Hear Colors (Chromaesthesia)
    Indigo Meadow
    You on the Run
    Haunting at 1300 McKinley
    Telephone
    Bad Vibrations
    Young Men Dead  

  Encore:
    Black Grease
    Black Isn't Black

 DSC 0221

Photos by Kostas Petridis & Akis Kalopoulos

 

 


Share

{fcomment}

FACEBOOK

TWITTER

Twitter