rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

ERIC MARTIN ACOUSTIC SHOW -LIVE IN THESSALONIKI 9-11-2013

ERIC MARTIN ACOUSTIC SHOW
LIVE IN THESSALONIKI 9-11-2013 EIGHTBALL LIVE STAGE


Λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων και περιορισμένου χρόνου, δε μπόρεσα να παρακολουθήσω τις 2 πρώτες μπάντες Ailafar & Stargate που άνοιξαν τη βραδιά. Με συζητήσεις όμως που γίνονται στα πηγαδάκια των συναυλιών με φίλους και θαμώνες πληροφορήθηκα ότι και τα δύο προηγούμενα συγκροτήματα ήταν εξαιρετικά. Για τους Stargate βέβαια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις  αφού  είναι χρόνια στο χώρο με ήδη υπάρχουσα δισκογραφική δουλειά και αρκετές σημαντικές εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα. Η είσοδος μου στο Eightball γύρω στις 23:00 συνέπεσε με την στιγμή της προετοιμασίας της σκηνής για τον Eric Martin.
Ένα τραπεζάκι με το set list ένα μπουκάλι νερό και μια μπύρα, μια βάση και ακουστική κιθάρα και ένα σκαμπό (που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε), ήταν το όλο σκηνικό με φόντο στο βάθος τα παρατημένα τύμπανα, που έμειναν  από τα προηγούμενα συγκροτήματα.
23:15 ο ανεβαίνει στη σκηνή με αρκετή διάθεση, και το ακουστικό αυτό show ξεκινά. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι η συμμετοχή του κοινού ήταν στο 90% .( Εξάλλου ένα ακουστικό live με ως επί το πλείστον slow τραγούδι θεωρείται ιδανικό  για κοινή ερμηνεία κοινού – καλλιτέχνη
Παράλληλα  ο Eric Martin έπαιζε με το κοινό ειδικά με αυτούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή & αυτούς που προσπαθούσαν να φωτογραφηθούν και να τραγουδήσουν μαζί του.
Το set list περιλάμβανε δικά του τραγούδια αλλά και τα περισσότερα απ τα τραγούδια που γνωρίσαμε με τους Mr Big, από όλη τη δισκογραφία τους (1989 – 2011) όπως το “Shine”, “To be with you”,”If that’s what it takes”,”Electrified”,”Water over the bridge”, “Voodoo kiss” κ.α, αλλά και τις γνωστές διασκευές τους“Wild world” του Cat Stevens, & το “30 days in the hole” του Steve Marriot.

eric martin 5

Ο  Eric Martin διαθέτει μια πάρα πολύ καλή φωνή και ίσως όλες αυτές οι ακουστικές του εμφανίσεις να προαναγγέλλουν ένα νέο σχήμα στο μέλλον. Ο καιρός θα δείξει. Βέβαια, μας είπε αργότερα στα παρασκήνια, ότι ετοιμάζονται οι Mr Big  για μια επερχόμενη περιοδεία. Μετά από 75 λεπτά τραγουδιού έφτασε στον επίλογο του show χωρίς encore λόγο πίεσης χρόνου όπως μας είπε, παρόλη την παρότρυνση του κόσμου για “one more”.
Παρόλα αυτά χωρίς να μας παρουσιάσει κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ήταν μια ζεστή βραδιά και οι 80-100 περίπου θαμώνες που την παρακολούθησαν σίγουρα πέρασαν όμορφα. Tα 75 περίπου λεπτά που έπαιξε, ήταν  θεωρώ ο ιδανικός χρόνος για ένα ακουστικό σετ, ώστε να μην κουράσει και ο κόσμος να περάσει όμορφα. Παρόλο τον περιορισμένο του χρόνο, στο τέλος την εμφάνισής του, ήταν καταδεκτικότατος και συνομίλησε με όλους τους φίλους της μουσικής του που ζήτησαν ένα αυτόγραφο μια φωτογραφία ή μια σύντομη κουβεντούλα μαζί του στα καμαρίνια.
Καλώς να μας ξανάρθεις λοιπόν φίλε Eric.
                                                                                                                     
                                                                                                                           
   Ηλίας Μεταλλινός



 

 

Share

{fcomment}

FACEBOOK

TWITTER

Twitter