rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

Οι Blade of Spirit μιλούν στον Rockarolla

Οι Blade of Spirit μιλούν στον Rockarolla και στην Κατερίνα Ντάσιου καθώς ετοιμάζονται να  κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ.

 

 

Οι BLADE OF SPIRIT είναι ένα ελληνικό heavymetal συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε στη Κοζάνη το 1996 από τρείς εφήβους (μέσος όρος ηλικίας 14 ετών) .
Τα υδριτικά μέλη ήταν: Μάνος Κόμπος (φωνητικά), Γιάννης Καλτιριμτζής (κιθάρα) και Μάκης Καβούκας (πλήκτρα). Στα χρόνια που ακολούθησαν η σύνθεσή τους άλλαξε, ομοίως και ίδιοι. Μεγάλωσαν, ωρίμασαν και αυτό φαίνεται στις δουλειές που κυκλοφόρησαν αλλά και στις συνεργασίες τους, τόσο στο στούντιο όσο και στις συναυλίες τους ανά την Ελλάδα με συγκροτήματα όπως οι OMEN, ANVIL, BROCAS HELM, PHANTOM-X, DENIAL PRICE, HORIZON'S END, CRYSTAL TEARS, MORTAL'S DREAM, EVERFLOW, DARK NIGHTMARE, BATTLEROAR, EMERALD SUN και πολλοί ακόμη.

 


ΠΟΛΗ
Κοζάνη

ΥΦΟΣ
Heavy Metal

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός

ΜΕΛΗ

Μάνος Κόμπος – Φωνητικά

Πάνος Καλημέρης - Κιθάρα

Δημήτρης Σαββουλίδης - Κιθαρα

 


ALBUM

Full Releases
Odes To Carpathian Tales (demo-tape, 1997)
Blade Of Spirit (promo-tape, 1998)
Dies Irae (demo-tape/cd, 2000)
Countless Time (demo-cd, 2001)
Serpents Of Decay (promo-cd, 2002)
Journey To Fadelife (promo-cd, 2003)
Shadow's Race (Steel Gallery, full length album, 2006)
Serpents Of The Night (Steel Gallery, split CD, 2007)
12 Blade Years (limited edition dvd, 2008)
Spirit Nightmares (Split dvd with Dark Nightmare, 2011)
Count Dracula (Online purposes, 2014)
Deus Sive Natura (Online purposes, 2014)
Sacrifice (Online purposes, 2015)

Album
"Shadow's Race" 2006
"Serpents Of The Night" 2007 (split-cd)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ
Ανεξάρτητοι-Αυτοδιαχειριζόμενοι (Πρώην Steel Gallery)

 

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μεγαλώσατε σε μια επαρχιακή πόλη με πλούσια όμως πολιτιστική παράδοση. Ειδικότερα, η μουσική και λαϊκή παράδοση στην περιοχή διατηρείται μέσα από θρησκευτικές πανηγύρεις, λαϊκά πανηγύρια και δρώμενα. Κατά πόσο οι καταβολές σας επηρέασαν τη μουσική και τους στίχους σας;

 

Σιγουρα μας επηρέασε με έμμεσο όμως τρόπο χωρίς αυτό να γίνεται εμφανές στα χαρακτηριστικά της μουσικής μας. Τουλάχιστο μέχρι τη στιγμή που μιλάμε.

Για πολλούς η heavy metal σκηνή ειναι συνυφασμένη με την εφηβεία, την ένταση, την ανάγκη να εκφράσουν την οργή τους , τους έντονους προβληματισμούς τους. Εσείς ξεκινήσατε ως έφηβοι. Σήμερα, ενήλικοι πια, συνεχίζετε. Τι ειναι αυτό που σας οδηγεί; Τι είναι αυτό που σας κάνει να μένετε πιστοί στο συγκεκριμένο είδος μουσικής;

 

Δέν θα το έλεγα πίστη στο συγκεκριμένο είδος μουσικής, γιατί αυτό είναι αρκετά δογματικό και περιοριστικό. Ο ήχος μας ανήκει στο heavymetal συνεπώς πάνω σε αυτή τη βάση βαδίζουμε.. Αυτό που μας δίνει το κίνητρο να συνεχίζουμε είναι η αγάπη για την ίδια τη μπάντα και την όλη διαδρομή της μέχρι σήμερα. Η αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ μας γιατί πάνω απ’όλα είμαστε χρόνια φίλοι και φυσικά η αγάπη του κόσμου που όπως δείχνει περιμένει και σήμερα πράγματα από τους BladeOfSpirit.

Το ύφος σας ειναι σκληρό και σπιντάντο. Οι δουλειές σας μέχρι και το 2007 παραπέμπουν στο παλιομοδίτικο κλασικό heavy metal. Αυτό αλλάζει ελαφρώς στα χρόνια που έπονται. Γίνεστε πιο σκοτεινοί και κατά μια έννοια πιο «εσωτερικοί» χωρίς φυσικά να χάνετε τον προσανατολισμό σας ως προς το είδος που υπηρετείτε.

Τι συνέβαλε σε αυτή την αλλαγή;

 

Συνέβαλλε η συνεχώς διαμορφούμενη εξέλιξη μας μέσα από εμπειρίες και ακούσματα. Τιμάμε τις ρίζες μας και προχωράμε.

 

 

Το 2007 έγινε μια demoηχογράφιση του «Από μια άλλη εποχή» με βασικούς συντελεστές τον Μάνο Κόμπο στα φωνητικά και το στίχο και τον Πάνο Καλημέρη στη μουσική. Είναι στη σκέψη του γκρουπ να γίνει κάποια στιγμή ένα άλμπουμ στα ελληνικά και με ακούσματα διαφορετικά από αυτά που μέχρι τώρα σας έχουμε συνηθίσει;

 

Ήταν μια δοκιμή τότε σε μουσική του Πάνου (κιθαρίστα) και στίχων μου σε ελληνικό ύφος και λόγο να κάνουμε κάτι έξω από τους Blade, ένα πείραμα. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι ούτως η άλλως και με το ελληνικό τραγούδι εδώ και αρκετά χρόνια. Για μια ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας σε τέτοια πλαίσια δεν νομίζω. Για εισαγωγή όμως στοιχείων από την μουσική μας παράδοση και μια διαφορετική προσέγγιση ενορχηστρωτικά σε μελλοντικό υλικό ναι θέλουμε να το κάνουμε. Με μέτρο όμως γιατί είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες να καταφέρεις να γεφυρώσεις δυο τόσο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Αν και όταν νιώσουμε πιο έτοιμοι και ώριμοι μουσικά ενδέχεται να το δοκιμάσουμε.

Από το SpiritNightmares του 2011 μέχρι και το πρόσφατο Sacrifice του 2015 κυκλοφορείτε τα κομάτια σας διαδικτυακά μόνο. Γιατί;

Εδώ και χρόνια έχει απαξιωθεί το cd σαν φορέας ήχου σε μεγάλο βαθμό, το διαδίκτυο πλέον έχει διαμορφώσει μια άλλη κατάσταση για τους ανθρώπους που γράφουν και ακούνε μουσική. Δέν είμαστε ούτως η άλλως, επαγγελματική μπάντα ούτε κυνηγάμε καριέρα η χρήματα. Κινούμαστε εντελώς ανεξάρτητα και με τους ρυθμούς που μας επιτρέπει ο χρόνος μας και η διάθεση μας. Έτσι έχουμε επιλέξει κάθε νέο ηχογράφημα να παρουσιάζεται μόνο διαδικτυακά μέσα από τo επίσημο κανάλι μας στο youtube.Ακόμη κι αν «κόψουμε» ένα cd που θα περιέχει όλο το νέο μας υλικό, ένα άτυπα δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο με λίγα λόγια, αυτό θα γίνει μέσα από αυτοδιαχείρηση χωρίς εταιρία η μεσάζοντες και για συγκεκριμένο αριθμό από κόπιες κυρίως για τον κόσμο που θέλει να έχει στα χέρια και τη συλλογή του μια νέα δουλειά μας.

Ποιά ειναι τα άμεσα σχέδιά σας και πώς σκοπεύετε να τα πραγματοποιήσετε;

Γράφουμε νέα τραγούδια τα οποία αποσπασματικά ανα διαστήματα θα βγαίνουν στο διαδίκτυο. Η φάση της δημιουργίας είναι η ουσία για εμάς..Επίσης θέλουμε να κάνουμε και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις σε κάποιους χώρους κυρίως για τον κόσμο που έχει να μας δεί αρκετά χρόνια Onstage.Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όμως και σίγουρα δεν είναι πλέον αυτοσκοπός για τους BladeOfSpirit.Όπως ανέφερα και νωρίτερα, κινούμαστε εντελώς ανεξάρτητα με τους ρυθμούς που μας επιτρέπει ο χρόνος μας και η διάθεση μας με σκοπό να περνάμε όμορφα γράφοντας και παίζοντας μουσική!

 

Οι Blade Of Spirit κυκλοφόρησαν πρόσφατα το Το Enter Machine με έκτακτη συμμετοχή του Jimmy Sinner . Ο Δημήτρης Δούνας ανέλαβε την οπτικοποίησή του και ο Χρήστος Ευθυμιάδης την επιμέλεια του ήχου.


ENTER PRESS

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xn4GA4nlBYE&feature=youtu.be

 

Το συγκρότημα αναμένεται να κυκλοφορήσει τμηματικά μέσω διαδικτύου και άλλα κομμάτια μέσα στο 2016 τα οποία αργότερα θα αποτελέσουν το υλικό του νέου τους άλμπουμ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Blade Of Spirit μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

 

https://www.facebook.com/BladeOfSpirit?fref=ts

https://www.youtube.com/channel/UCNOPQvU1z4VNI3iVCRq-gBQ

 

 

Rockarolla Radio!
listen live & chat with us:
http://www.rockarolla.eu/popup
εναλλακτικα ακουμε απο:http://www.e-radio.gr/Rockarolla-Radio-Thessaloniki-i1104/live
http://greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=864


Share

{fcomment}

FACEBOOK

TWITTER

Twitter