rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

SAXON LIVE AT PRINCIPAL CLUB THEATER 6/4/2011

SAXON LIVE @ PRINCIPAL/THESSALONIKI
Η ιστορία μας αρχίζει στο μακρινό 1986, όταν ένας 14χρονος που ανακάλυπτε, ακόμη, τη μαγεία του Heavy Metal, έμαθε πως οι Saxon θα έδιναν μια συναυλία στην Αθήνα. Γεγονός αξιοσημείωτο, μια και μιλάμε για την εποχή που οι συναυλίες ήταν κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στη χώρα όπου ανθούσε (και ανθεί ακόμα) η φαιδρά πορτοκαλέα και που η αναγγελία πραγματοποίησης μιας συναυλίας ήταν, ουσιαστικά, η προαναγγελία επεισοδίων, καταστροφών και δημοσιευμάτων στις εφημερίδες της εποχής για χούλιγκανς που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Φυσικά, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ταξιδέψει ο πιτσιρικάς από τη Θεσσαλονίκη ως την Αθήνα για να πάει στη συναυλία. Αρκέστηκε στο να αγοράσει το μοναδικό περιοδικό που ασχολούνταν, εκείνη την εποχή, με το Metal, να διαβάσει το άρθρο για τη συναυλία, να δει τις φωτογραφίες και να υποσχεθεί στον εαυτό του πως την επόμενη φορά που θα έρθουν, όταν και εκείνος θα είναι μεγαλύτερος, θα πάει σίγουρα να τους δει.  Τα χρόνια πέρασαν, ο πιτσιρικάς μεγάλωνε, οι Saxon έρχονταν ξανά και ξανά στην Ελλάδα, αλλά εκείνος δε μπορούσε να πάει να τους δει. Ήταν άρρωστος, ήταν φαντάρος, ήταν μέχρι και αφηρημένος, όταν βρέθηκε να έχει το εισιτήριο αγορασμένο από πριν και… μπέρδεψε τις μέρες. Μετά από όλα αυτά, ο πιτσιρικάς του 1986 (δηλαδή η αφεντιά μου) δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει τους Saxon για μια ακόμη φορά!

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις αναμνήσεις, ας αφήσουμε και το τρίτο πρόσωπο στον αγαπημένο μας Ιούλιο Καίσαρα και ας πάμε στα της συναυλίας. Το ραντεβού κλείστηκε έγκαιρα, αλλά οι αναποδιές στη δουλειά είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στο Principal όταν οι Emerald Sun ήταν ήδη στη σκηνή. Είναι αλήθεια πάντως πως μου άρεσαν, έστω και για όσο πρόλαβα να τους δω. Ζέσταναν το ανυπόμονο, είναι αλήθεια, κοινό με τα τραγούδια τους και έδειξαν πως τους άξιζε το να βρίσκονται στην ίδια σκηνή με ένα συγκρότημα-θρύλο. Μακάρι να συνεχίσουν και να τα καταφέρουν και, επίσης, μακάρι να τους στηρίξουμε εμείς οι ίδιοι, μια και στο θέμα ελληνικό Metal ισχύει απόλυτα το ουδείς προφήτης στον τόπο του.

Οι Saxon βγήκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 9:30 και ξεκίνησαν με το Hammer of the gods, ενώ ο κόσμος τους αποθέωνε. Έπαιξαν σχεδόν μια ώρα και σαράντα λεπτά και παρουσίασαν ένα πολύ δυνατό setlist, συνδυάζοντας τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ τους και ύμνους από το ένδοξο παρελθόν τους. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το κέφι τους, το headbanging στο οποίο επιδόθηκαν ουκ ολίγες φορές, αλλά και το γεγονός ότι η φωνή του Byff παραμένει, παρά τα 60 του χρόνια, σε πολύ υψηλά επίπεδα. Φυσικά δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, όταν ο Byff ανέφερε πως το επόμενο βράδυ θα έπαιζαν στην Αθήνα, για να καταλήξει άμεσα στο συμπέρασμα πως κάποια πράγματα στην Ελλάδα είναι just like in England.

 

Συνολικά, οι Saxon ανέβηκαν στη σκηνή με τον αέρα της μεγάλης και ιστορικής μπάντας, έπαιξαν εξαιρετικά, μας ξεσήκωσαν, μας ευχαρίστησαν μέσα από την καρδιά τους και, το κυριότερο, έδειξαν πως σέβονται το κοινό τους και δε κοιτάζουν να φάνε χρόνο με κουβεντούλες, ανούσια σόλο και θεατρινισμούς. Όσο για τον πιτσιρικά της ιστορίας (είπαμε, την αφεντιά μου), έφυγε ευχαριστημένος από το Principal, αλλά και με την απορία: γιατί αυτή η μπάντα δεν κατάφερε να φτάσει στο σημείο του να γεμίζει στάδια?

 

Το setlist:

 

Hammer of the Gods

Back in 79

I’ve got to rock

Never Surrender

When doomsday comes

Play it loud

Call to arms

Solid ball of rock

Demon Sweeney

20000 ft

Hungry years

And the bands played on

Denim and leather

Princess of the night

 

Crusader

747 (Strangers in the night)

Strong arm of the law

Wheels of steel

 

 

 

 

Παντελής Τύπου

FACEBOOK

TWITTER

Twitter