rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

Tarja @ Principal Club Theatre, Thessaloniki, Greece 28-1-2012

Tarja 
Principal Club Theatre, Thessaloniki, Greece 28-1-2012

Η συναυλία της Tarja στο Principal, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός μεγάλου συναυλιακού κύκλου, στον μουσικά ιστορικό αυτό χώρο της Θεσσαλονίκης. πλέον οι εκδηλώσεις του Principal μεταφέρονται στην αποθήκη του μύλου, (όπως μας ενημερώνανε με ανακοινώσεις που ήταν τοιχοκολλημένες στον χώρο του Principal), που παρέμεινε αρκετό καιρό παροπλισμένη από ροκ εμφανίσεις.
Τελευταία στιγμή μάθαμε για την εμφάνιση support μπάντας, αφού δεν μας είχε ανακοινωθεί κάτι τις προηγούμενες μέρες.
Η μέρα λοιπόν άνοιξε φανταστικά με τους αθηναίους Meden Agan, με μια εντυπωσιακή είσοδο στη σκηνή.
Ένα συγκρότημα με γυναικεία οπερετικά φωνητικά δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη επιλογή support για αυτό το live.
Η πληθωρική γλυκύτατη τραγουδίστρια Ηλιάνα των Meden Agan, έκλεψε πραγματικά τις εντυπώσεις των θαμώνων του Principal.

 

img 0591a1 Η παρουσία των Meden Agan ζέστανε την ατμόσφαιρα. Το κοινό ζητούσε κι άλλα τραγούδια από την αθηναϊκή μπάντα αλλά ήδη είχαν ολοκληρώσει την 60λεπτη παρουσία τους και αποχαιρέτησαν το κοινό με ένα τραγούδι των Within Temptation.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή της εμφάνισης της Φιλανδής Tarja. Πρώτος εμφανίστηκε αριστερά της σκηνής ο Max Lilja (ex-APOCALYPTICA) στο τσέλο. Αμέσως μετά ο Christian Kretschmar στα πλήκτρα, και ο Alex Scholpp (FARMER BOYS) στην κιθάρα. Την μπάντα ολοκλήρωσαν στο κέντρο και δεξιά της σκηνής δύο από τους πιο περιζήτητους session μουσικούς οι Kevin Chown στο μπάσο, και ο τεράστιος Mike Terrana στα τύμπανα. Και αν η ροκ ιστορία της Tarja Turunen μπορεί να γραφτει σε ένα τεύχος ενός ρόκ περιοδικού, για τους δύο τελευταίους (ιδιαίτερα για τον Terrana), θα χρειαζόμασταν 10τομη εγκυκλοπαίδεια. Ενδεικτικά να αναφέρω λίγες από τις συνεργασίες του όπως MASTERPLAN, SAVAGE CIRCUS, RAGE, YNGWIE MALMSTEEN… κλπ. κλπ. Και σίγουρα με τέτοιους μουσικούς στο συγκρότημά σου είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσεις εξαίρεση της παροιμίας, «όταν φύγει το πρόβατο από το κοπάδι το τρων οι λύκοι».

img 0622a1  Με επιβλητικό μαύρο φόρεμα & διαθέτοντας μία από τις καλύτερες φωνές στο χώρο του οπερετικού ροκ, αλλά και με μια καλοστημένη μπάντα επί σκηνής ερμηνεύοντας με το μοναδικό δικό της τρόπο, τραγούδια από την τελευταία της δουλειά "What Lies Beneath" και όχι μόνο. Μπορεί να μην ακούσαμε τραγούδια όπως το “the phantom of the opera”ή το “nemo” που αγαπήσαμε όταν ήταν στους Nightwish, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την ποιότητα και την ατμόσφαιρα του όλου live. Αντιθέτως μάλιστα η τελευταία της δουλειά είναι ισάξια αν όχι και καλύτερη από άλλες των Nightwish.  Κάπου στα 50 λεπτά περίπου μετά το ξεκίνημα, οι μουσικοί άλλαξαν θέσεις παίρνοντας τις γνωστές παρεήστικες θέσεις για ένα 10λεπτο ακουστικό σετ.

Το live συνεχίστηκε διατηρώντας πάντα τον ρυθμό  και τη διάθεση σε ένα πραγματικά θερμό κοινό. Θα ήταν παράλειψη βέβαια να μην αναφέρω το 10λεπτο solo drums του ογκόλιθου (και εμφανισιακά και ακουστικά) που ακούει στο όνομα Mike Terrana με συνεχόμενα drumstick spin κατά την διάρκεια όλης της συναυλίας και του σόλο.

img 0642a1

Το encore επιφύλασσε ακόμη μια όμορφη οπτική έκπληξη. Η Tarja εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα ολόλευκο φόρεμα σαν νεράιδα, κλείνοντας αυτή τη συναυλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Ενδεικτικά το setlist περιλάμβανε τα τραγούδια:
 

1. Boy and the Ghost 2. Lost Northern Star 3. Falling Awake 4. I Walk Alone 5. Dark Star 6. Drum Solo 7. Little Lies (band) 8. Little Lies 9. Into the Sun 10. Bless the Child 11. Rivers of Lust / Minor Heaven / Montanas de Silencio / Sing for Me 12. I Feel Immortal 13. Never Enough 14. In for a Kill Encore: 15. Anteroom of Death 16. Die Alive 17. Until My Last Breath

Πάντως αυτό το “ρόκ πρόβατο” (Tarja), σίγουρα δείχνει ότι άνετα μπορεί να επιβιώσει στην ρόκ ζούγκλα…. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το κοπάδι (Nightwish);….

 

 

 

 

Ηλίας Μεταλλινός

FACEBOOK

TWITTER

Twitter