rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

OZRIC TENTACLES LIVE IN THESSALONIKI 16/5/2012 MYLOS CLUB

OZRIC TENTACLES LIVE IN THESSALONIKI 16/5/2012 MYLOS CLUB
Ο Ηλίας Μεταλλινός ήταν εκεί..
Να αρχίσω να μετρώ τις φορές που έχουν έρθει οι Ozric Tentacles, στην Θεσσαλονίκη, θα ήταν μάταιο.
Με συγκρατημένο ενθουσιασμό πήγα στο χώρο του club στον Μύλο για να δω μια από τις αγαπημένες μου μπάντες, που στη Θεσσαλονίκη, τους έχω δει σχεδόν όσες φορές έχουν έρθει, ακόμα από την πρώτη τους εμφάνιση στο Nani Nani.


Παρακολουθώντας όλη την πορεία τους αλλά και όλες τις αλλαγές στη σύνθεσή τους, που σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου έγιναν. Όπως επίσης και την κορυφαία εμφάνισή  τους, (επίσης στον ίδιο χώρο), όταν στην σύνθεσή τους ήταν τότε ο Zia( μπάσο) ο Jon (φλάουτο) και  ο  Seaweed (πλήκτρα-sampler).

 Από εκεί και μετά οι εξελίξεις, σκηνικά και αριθμητικά όσον αφορά τα μέλη αλλά και την συνολική εμφάνιση του γκρουπ ήταν καταλυτικές. Με την προσχώρηση στο συγκρότημα της γυναίκας του Ed, Brandi (στα πλήκτρα τότε), και την αποχώρηση του Seaweed, αλλά και την επόμενη χρονιά την αποχώρηση του Jon, άλλαξαν αρκετά (κυρίως στον ήχο τους)και η επόμενη φορά που τους είδα ,δεν μπορώ να πω ότι ήταν και από τις καλύτερες τους. (Εδώ έρχεται και ο συγκρατημένος ενθουσιασμός για το τι πρόκειται να δούμε).

  Δεν θα με παραξένευε  βέβαια αν και από Ozric Tentacles, άλλαζαν το όνομά τους σε Wynne Family ή κάτι αντίστοιχο, αφού πλέον οι Ozric έχουν γίνει οικογενειακή υπόθεση. Με τους Ed Wynne (κιθάρα – πλήκτρα), Brandi Wynne (μπάσο), και τον γιό  τους Silas Wynne (keyboards- samplers), και με μόνο εξωοικογενικό μέλος τον drummer  Olie Seagle
  Μέρα Τετάρτη, δύσκολη μέρα για συναυλία σε περίοδο οικονομικής κρίσης, και η προσέλευση του κόσμου αποθαρρυντική. 


electro vampires 3 Τη συναυλία άνοιξαν  οι Electro Vampires που ομολογουμένως εξεπλάγην ευχάριστα αφού είχα πολύ καιρό να δώ ζωντανά συγκρότημα του συγκεκριμένου μουσικού ύφους. Μουσικά βέβαια δεν υπήρχαν και πολλές ομοιότητες με τους  Ozric, ο αφού τα δυο συγκροτήματα ακλουθούν διαφορετικές μουσικές διαδρομές. (Όχι βέβαια ότι μας ενόχλησε καθόλου).
Οι μαυροφορεμένοι Electro Vampires με επιβλητική παρουσία αλλά και με σκοτεινούς ήχους, μας μετέφεραν στην μετάpunk αλλά και στην προgothic εποχή. Παραπέμποντας σε μεγάλο βαθμό στους τεράστιους Bauhaus του 1980-81 και στις In the Flat Field και Mask δουλειές τους.
Με βίντεο προβολή gothic εικόνων στο βάθος της σκηνής και με αμυδρό φωτισμό που οριακά  αποκάλυπτε τις αργοκίνητες σιλουέτες των μελών τις μπάντας, διατηρούσαν το μυστήριο και του μαύρου πέπλου ατμόσφαιρα, που  η μουσική τους επέβαλε για μια άψογη εμφάνιση. 
     


 


11:20 
  Ώρα λοιπόν για μια ακόμα εμφάνιση των Ozric στην πόλη μας. .
  Τα αρκετά προβλήματα ήχου πού παρουσιάστηκαν στην αρχή δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την διάθεση της μπάντας για διεξαγωγή ενός υπέροχου σόου. Η Brandi πάντα χαμογελαστή στο μπάσο άλλα και σε ρόλο front woman ήταν το “ εξώφυλλο” της σκηνικής παρουσίας των νέων Ozric Tentacles. Ο κινητήριος μοχλός βέβαια αλλά και ο ηλεκτρονικός πλοηγός και καθοδηγητής του διαστημοπλοίου των Ozric παρέμεινε ο Ed, με αθόρυβο βοηθό  τον γιο του  Silas στα keyboards και στους space ήχους των Ozric.
  Αλλά η μεγάλη δύναμη της λειτουργίας αυτού του διαστημικού λεωφορείου  αποδείχθηκε ο drummer  Olie Seagle, ο οποίος πραγματικά ήταν το απαραίτητο εργαλείο για μια απίστευτη διαστημική πτήση. Μετρημένος  και σταθερότατος ήταν ένα καλοκουρδισμένο γρανάζι, που  πότε αύξανε την ταχύτητα του αστρόπλοιου, πότε διατηρούσε με σταθερό βηματισμό την πλοήγησή του και πότε εκτόξευε τη διαστημική αυτή μπάντα σε άλλους γαλαξίες με εκπληκτικά εναλλάξιμα τέμπο. Σημαντικότατη συμβολή σ` αυτό το μαγευτικό space trip, το οπτικό show, (απαραίτητο συστατικό συνταγής σε μια συναυλία των Ozric).

ozrictentacles 4 Βιντεοπροβολές από ψυχεδελικές εικόνες και καλειδοσκόπια που περιστρέφονται ασταμάτητα, αλλά και ο καπνός που στα φρενήρη σημεία των μουσικών θεμάτων γέμιζε την σκηνή και  σε συνδυασμό με τον πολύ γρήγορα εναλλάξιμο πολύχρωμο φωτισμό, έκανε τους μουσικούς να μοιάζουν εξωπραγματικές φιγούρες, από έναν άλλο μυστηριώδη γαλαξία.
Οι ηλεκτρισμένες νότες, έπεφταν από τον σκοτεινό ουρανό στην επιφάνεια της ομιχλώδους μαύρης λίμνης παφλάζοντας, δημιουργώντας δεκάδες αστραφτερές σταγόνες.
Αέρινες γυναικείες μορφές με αραχνοΰφαντα λευκά πέπλα γεννιούνται  από την επιφάνειά της, και επιδίδονται σε έναν μαγικό χορό με τις νύμφες του νερού, που σχηματίζονται από την λαμπερή ομίχλη.
 
 
Περιφερόμαστε στον χώρο των παραισθήσεων που η μουσική των Ozric Tentacles ,σε συνδυασμό με το οπτικό σόου  μπορούν να σε παρασύρουν. 
  Το αστρόπολοιο των Ozric αν και άργησε να ξεκινήσει, μας ταξίδεψε για περισσότερο από δυόμιση ώρες στους άγνωστους μουσικούς ψυχεδελικούς πλανήτες, χαρίζοντάς μας απλόχερα ακόμα μια φορά ένα αξέχαστο space trip. Διαλύοντας κάθε μου αμφιβολία για το μέλον του συγκροτήματος, θεωρώ ότι  ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στην πόλη μας. Και γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι από τους αγαπημένους τους προορισμούς, περιμένω σύντομα την επόμενη εμφάνιση τους στην πόλη μας.
                                                               Ηλίας Μεταλλινός

FACEBOOK

Twitter

OTHER PROFILES

myspace

e-radio
 
greekradios