rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

Anneke Van Giersbergen – “The Unplugged Experience.” - Κινηματογράφος Τριανον- 16/5/2015

Anneke Van Giersbergen – “The Unplugged Experience.” - Κινηματογράφος Τριανον- 16/5/2015
Εντυπώσεις από τον Μιχάλη Μητσόπουλο20:25: Βρίσκομαι έξω από τον κιν/φο Τριανόν στην Πατησίων όπου όπως αναφέρει η αφίσα της συναυλίας στις 21:00 θα αρχίσει. Έχει μαζευτέι ήδη κόσμος απ’έξω και περιμένουν να ανοίξουν οι πόρτες για να μπουν μέσα.
20:30  :
Και ενώ αναμένω κάποια καθηστέρηση οι διοργανωτές με διαψεύσουν και στην ώρα τους  ,όπως ανέφεραν στην αφήσα ανοίγουν τις πόρτες και τα ταμεία για να αρχίσουν να μπάινουν μέσα στο κιν/φο οι 250 που πρόκειται να παρακολουθήσουν το γεγονός της βραδιάς(είχε γίνει sold out βδομάδες πριν).
20:40 : Στη σκηνή στήνουν τα όργανα για το πρώτο support ,την Lia Hide. 21:00 : Για ακόμα μια φορά η άρτια οργάνωση συνεχίζεται μιας και χωρίς λεπτό καθηστέρηση ανεβαίνει στη σκητή του κιν/φου οι Lia Hide και οι μουσικοί της και οι πρώτες νότες από το πιάνο της είναι η επιβεβαίωση πως η μαγική βραδιά έχει αρχίσει. 30 λεπτά είναι υπεραρκετά για να μας μαγέψει η Lia με της μελωδίες της και την υπέροχη φωνή της.
Εκπληκτική σκηνική παρουσία και άφησε άριστες εντυπώσεις. Αξίζει κάποιος να επιδιώξει να της ακούσει σε ολόκληρη συναυλία και όχι μόνο στο ρόλο του support.
21:30 : Ενώ η Lia Hide μας αποχαιρετά μέσα σε χειροκροτήματα σαν επιβράβευση για το υπέροχο ανοιγμα της βραδιάς η σκηνή σιγά σιγά ετοιμάζεται για το δεύτερο support της βραδιάς τους metallers “Enemy Of Reality” οι οποίοι πέρισυ κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο και πρώτη φορά θα μας παρουσίαζαν ένα πρόγραμμα ακουστικού χαρακτήρα. Ενυπωσιακή η σκηνή ενώ το μικρόφωνο με τη νεκροκεφαλή δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση για το τι πρόκειται να ακούσουμε.
Και όμως με το που ανοίγει το στόμα της η τραγουδίστρια Ηλιάνα μας αφήνει άφωνους με τη φωνή της και τα οπερετικά φωνητικά της είναι ικανά για να με κάνουν να αναφωνήσω “πωπώ φωνάρα”  και να μαζεύω το σαγόνι από το πάτωμα. Τα ελάχιστα προβλήματα στον ήχο,στο μικρόφωνο σε 1-2 τραγούδια, δεν στάθηκαν ικανά να μετριάσουν της τόσο καλή εντύπωση που μας άφησαν. Στα τρααγούδια τους τους συνόδευε χορωδία ,μια ευχάρηστη έκπληξη, ενώ πολύ καλή η διασκευή τους στο “carnival of rust” των “Poets Of the Fall”.
Στη σκηνή μαζί τους ανέβηκε και η Maxi Nil των Jaded Star για να ερμηνέυσουν μαζί το πολύ καλό “Nedlees Bites”  κάτι που μας χαροποίησε μιας και ακούσαμε δύο φωνάρες από τη metal σκηνή της χώρας μας. Και αυτοί άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.
22:45 : Αφού έχουν τραγουδίσει 40 λεπτά οι “Enemy Of Reality” και η σκηνή έχει αδειάσει από όργανα , η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε. Το θέατρο πλυμμηρίζει από χειροκροτήματα μιας και στη σκηνή ανεβαίνει η φωνάρα ονόματι Anneke Van Giersbergen με μοναδική συντροφιά την κιθάρα της. Όμως ακόμα και με μια κιθάρα μόνο είναι ικανή η Anneke να καθηλώσει το κοινό μιας και διαθέτη ένα μεγάλο όπλο, τη φωνή της. Με το που ανεβαίνει στη σκηνή και ενώ κουρδίζει τη κιθάρα της ξανακερδίζει το θερμό χειροκρότημα του κονού ανάμεσα σε γέλια για το πολύ καλό αστειο της, πως επειδή το μάτι της  έτρεχε ασταμάτητα σε λίγο θα έμοιαζε στον Alice Cooper.
Επικοινωνιακή, με χιούμορ και περιπαικτική διάθεση(αναφέρθηκε και στην εμπειρία της και στις εντυπώσεις της από την εμφάνιση της στο “Ραδιο Αρβύλα” σχολιάζοντας με αρκετή δόση χιούμορ) ξεκίνησε ένα πληθωρικό setlist που περιελάμβανε και κάλυπτε ένα ενδεικτικό φάσμα από τις μουσικές της συνεργασίες.
Έπαιζε με το κοινό και με κάθε ευκαιρία μας ευχαριστούσε και αναφερόταν στη μεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα κάτι που καταλάβαινες πως το εννοεί και δεν είναι κάτι ψεύτικο για να κερδίσει απλά τις εντυπώσεις. Ούτως ή αλλως τις εντυπώσει τις κέρδισε ,όπως και σε κάθε εμφάνιση της με τη μοναδική φωνή της. Αναφέρθηκε σε κάθε σταθμό που πραγματοποίησε σε αυτή την ακουστική της περιοδία στη χώρα μας με εμπειρίες κατι που έδωσε ένα ιδιαιτερο τόνο στη βραδιά.
Όσο αναφορά το ακουστικό κομμάτι της βραδιάς? Από τα covers σε Pink Floyd, Fleetwood Mac, Chris Isaak, Dolly Parton, U2 στις μουσικές αναφορές με Within Temptation( το εκπληκτικό Somewhere το οποίο όπως μας είπε το ζητούσε ο κόσμος σε κάθε πόλη που τραγούδησε), The Gathering, Agua De Annique και Arjen Lucassen, μεταξύ άλλων.
Για κάθε τραγούδι υπήρχε και μια μικρή ιστορία να διηγηθεί, όπως για τη μελαγχολική αλλά όμορφη ιστορία της Yalin, ή την πάντοτε συγκινητική αναφορά στην ομορφιά της Αθήνας με το “Beautiful One”.
‘Οσο τραγούδισε η Anneke δεν υπήρχαν προβλήματα ήχου και όλα κύλησαν υπέροχα.Γενικές εντυπώσεις : Ήταν μια υπέροχη βραδιά, όλα κύλισαν τέλεια και ήταν μια συναυλία που σίγουρα θα την θυμάμαι και μετά από αρκετό καιρό.
Ευχαριστώ Anneke για την αγάπη που μας δείχνεις.

 

Rockarolla Radio!
listen live & chat with us:
http://www.rockarolla.eu/popup
εναλλακτικα ακουμε απο:http://www.e-radio.gr/Rockarolla-Radio-Thessaloniki-i1104/live
http://greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=864


Share

{fcomment}

FACEBOOK

TWITTER

Twitter