rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

The Raveonettes/ Cyanna Mercury @ Principal (Live Thessaloniki 29/01/2015)

Στην συναυλία ήταν πολύς κόσμος αλλά και ο Θωμάς Παπάς ο οποίος και μας μεταδίδει! 

Τους Raveonettes σαν όνομα τους είχα ακούσει αρκετά χρόνια πριν και για την ζωντανή τους παρουσία μου είχε πει τα καλύτερα ένας καλός φίλος, που τον είχαν εντυπωσιάσει σα support μπάντα στη συναυλία των Depeche Mode στη Μαλακάσα το 2006 και από τότε, αν και ξαναεμφανίστηκαν στην πόλη μας, είχα κατά νου να τους δω κάποια στιγμή ζωντανά. Τελικά, εφόσον παραμένουν ενεργοί σα σχήμα μας τίμησαν και πάλι με την παρουσία τους με δυο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και φυσικά δε θα μπορούσα να λείψω ακόμη μια φορά στο συναυλιακό ραντεβού με το δανέζικο indie- rock ντουέτο.

 

 10929915 783755905043722 2520296695380766569 n

Δέκα μόλις λεπτά μετά την ώρα που έλεγε το πρόγραμμα, οι Αθηναίκοι Cyanna Mercury ανέβηκαν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν ενα 35λεπτό σετ από το οποίο φυσικά και δεν έλειψε το τελευταίο τους single “Ode To The Absent Father”. Πετυχημένη η επιλογή τους ως support group, απέναντι σε ένα κοινό που τους γνώριζε για πρώτη φορά και που κατάφεραν να το παρασύρουν στο δικό τους ρυθμό με το δυναμισμό και το πάθος τους επί σκηνής αν και στα δύο πρώτα τραγούδια φαινόταν κάπως μουδιασμένο. Προσωπικά, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τους γνώριζα ούτε σαν όνομα (σχηματίστηκαν μόλις το 2014...) αλλά μου άρεσαν αρκετά (ιδιαίτερα τα πλήκτρα δίνουν άλλη διάσταση στις συνθέσεις τους...) ειδικά όταν έπαιξαν τα πιο δυνατά τους τραγούδια. Ακολουθεί η σετλιστ που μας παραχώρησε ευγενικά και άμεσα η μπάντα:    Dirty Things
    Lunatic
    Lilith
    Ode To The Absent Father
    Nothing We Can Do
    Horse Dark As Night

1545610 783754945043818 1661814904558544039 nΚατά τις 11 και κάτι, το Principal είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά (αν και κάτι τέτοιο δεν φαινόταν πιθανό από την αρχική προσέλευση...) και μετά από μια όμορφη εισαγωγή με piano, οι Raveonettes ξεπρόβαλλαν μέσα από καπνούς και έντονα strobe lights πάνω στη σκηνή. Ξεκίνησαν κάπως νωχελικά σε ένα noise pop φόντο και μόνο στα “Dead Sound ”, “Chain Gang of Love” και “Love in a Trashcan” που ακούστηκαν περίπου στα μέσα του κύριου σετ τους θύμισαν κάτι από τις πιο garage pop εκφάνσεις των συνθέσεων τους. Και πάλι προς το τέλος, όμως, έκαναν μια “κοιλιά” επιλέγοντας κάποια αργά και κάπως μονότονα τραγούδια.

1506828 783731805046132 8459643514923598936 n


Γενικά, για μια ώρα και κάτι, ο χώρος γέμισε με noise pop κιθαριστικά riffs, βαριά και μπάσα drums και καταιγιστικά strobe lights στο φόντο. Αν και η περιοδεία τους είναι στα πλαίσια της προώθησης του τελευταίου τους "Pe'ahi", δεν παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στη setlist τους τραγούδια και από τα προηγούμενα άλμπουμς τους.Το encore δυστυχώς δεν το άκουσα ολόκληρο λόγω του εργάσιμου της ημέρας αλλά και της απογοήτευσης μου από αυτό που είχα δει και ακούσει στο κύριο σετ τους οπότε δεν μπορώ να αναφερθώ στις τελικές εντυπώσεις του κοινού. Όσον αφορά πάντως αυτό το κομμάτι στο οποίο ήμουν παρών, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που μάλλον ήταν φανατικοί τους οπαδοί, στο υπόλοιπο κοινό διέκρινα μια σχετική αδιαφορία και βαρεμάρα ακόμη και στα πιο “ζωντανά” τους τραγούδια. Οι Raveonettes έδειχναν απόμακροι, ψυχροί και σοβαροί, λιγότερο μελωδικοί πλέον αλλά με μια έντονη τάση προς την παραμόρφωση και τον κιθαριστικό βόμβο των My Bloody Valentine. Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ένας φίλος που δίνει το παρόν σε όλες σχεδόν τις συναυλίες στην πόλη (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε...) έχουν χάσει παντελώς την όποια “τσαχπινιά” είχαν στο ξεκίνημα της πορείας τους και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι μεγαλώσανε- δεν τους έχουν πάρει δα και τα χρόνια...

1797359 783755635043749 2294965312956927226 nΣυνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, οι Raveonettes απέδειξαν ότι μάλλον δεν καταφέρνουν να αποδώσουν επί σκηνής αυτό που ακούς στα albums τους, κάτι που έγινε και στην προ ετών παρουσία τους και πάλι στην πόλη μας με πολύ λιγότερο κοινό όπως με επιβεβαίωσαν άτομα που ήταν και τότε παρόντες! Με φτωχή σκηνική παρουσία, πολλά samples σε playback, τα φωνητικά του Sune να ακούγονται ακόμη πιο prima σε ενοχλητικό βαθμό και μόνο τη Sharin να στέκεται στο ύψος της, δεν κατάφεραν (πάντα προσωπικά μιλώντας...) να δικαιολογήσουν την προσμονή μου να τους δω κάποια στιγμή ζωντανά.Ακολουθεί η setlist όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο setlist.fm μιας και λόγω της πρόωρης αναχώρησης μου δεν κατάφερα να έχω πρόσβαση στο σχετικό χαρτί (αν υπήρχε κιόλας πάνω στη σκηνή...) 


   Endless Sleeper
    Sisters
    Killer in the Streets
    Wake Me Up
    Hallucinations
    Dead Sound
    Black/White
    Lust
    Break Up Girls!
    Chain Gang of Love
    Love in a Trashcan
    Attack of the Ghost Riders
    My Tornado
    Apparitions
    Gone Forever
    Summer Ends
    When Night Is Almost Done
    Encore:
    Recharge & Revolt
    Kill!
    Aly, Walk With Me

Ανταπόκριση Θωμάς Παπάς

Φωτογραφίες Κωστας Πετρίδης

 

Rockarolla Radio!
listen live & chat with us:
http://www.rockarolla.eu/popup
εναλλακτικα ακουμε απο:http://www.e-radio.gr/Rockarolla-Radio-Thessaloniki-i1104/live
http://greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=864


Share

{fcomment}

 

FACEBOOK

Twitter

OTHER PROFILES

myspace

e-radio
 
greekradios