rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

Mother Tutrle – Monkey 3 - 26/1/2014 Eightball

Ανταπόκριση από τον Ηλία Μεταλλινό Η πρώτη εμφάνιση των Mother Turtle μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους που πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και πριν ακόμα κάνουν την επίσημη παρουσίαση του, μαζί με μία από τις δημοφιλέστερες space -post ροκ μπάντες τους Monkey 3. 

9:40. Τα φώτα σβήνουν, οπερετικό intro, και οι Mother Turtle στη σκηνή. Στη 45λεπτη εμφάνισή τους εξέπληξαν πραγματικά τους θαμώνες του eight ball, αφού ακόμα από την εντυπωσιακή εισαγωγή τους, καθηλώθηκαν τα βλέμματα πάνω τους. Δύναμη στον ήχο, γρήγορα ριφ, διάθεση στη σκηνή, ποιοτικό progressive rock με εμφανής επιρροές από Camel, Rush και Dream Theater. Μεστή και δεμένη μπάντα που με άνεση ρίχνει στο καναβάτσο πολλά ευρωπαϊκά συγκροτήματα. Σίγουρα η “μαμά χελώνα” θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα.
Δεύτερη φορά του βλέπω τους Mother Turtle, (πολύ καλύτεροι από την πρώτη) και θεωρώ σημαντική την παρουσία μιας τέτοιας μπάντας στην πόλη μας. Αν στην πορεία τους βελτιώσουν τον προσωπικό τους ήχο, (που θα πρέπει να είναι και το πρωταρχικό μέλημά τους ), θα ακούσουμε πολλά καλά νέα στη συνέχεια.10:50.

 

10762 10203090693538151 1295149195 n


Οι Ελβετοί Monkey 3 επί σκηνής… Για όσους βέβαια δεν γνωρίζουν τους Monkey 3 να πούμε ότι είναι μια instrumental μπάντα με βασικό ροκ κορμό, που τροφοδοτείται από πολλές μουσικές αρτηρίες. Κάθε αρτηρία, φέρει και μια διαφορετική ενέργεια όπως space rock, post rock, psychedelia, αλλά και πολλές μικρότερες , μέχρι και rock blues αιμοσφαιρίων.Το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας τραγούδι. Έντονος ρυθμός των τυμπάνων με χαοτικό επίλογο. Το μπάσο και τα τύμπανα δημιουργούν το σενάριο, τα πλήκτρα την ατμόσφαιρα και η κιθάρα δίνει αυτό που λειτουργεί καταλυτικά στο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την βίντεο προβολή στο βάθος ,πίσω από το συγκρότημα. Η κιθάρα, πότε καθαρή, πότε διαυγής, πότε μπλουζ, πότε σλάιντ, αλλά τις περισσότερες φορές χαοτική. Οι τίτλοι των τραγουδιών των Monkey 3 είναι συνήθως μονολεκτικοί. Έξαλλου δεν χρειάζεται και τίποτα περισσότερο από τη μουσική τους για να διεγερθεί η φαντασία σου.

 

1724248 10203090734219168 17557065 n


Μου θυμίζουν πολλές φορές μια brutal έκδοση των πρώιμων Porcupine Tree.
Το στακάτο παίξιμο του ντράμερ θυμίζει επίσης Nick Mason στα crescendo του echoes.
Η όλη αυτή απίστευτη μίξη σε συνδυασμέ με βίντεο προβολές με θέματα από διάστημα, από ζωικό βασίλειο αλλά και από cult ταινίες ασπρόμαυρου κινηματογράφου, ανεβάζουν την ατμοσφαιρική ένταση και διατηρούν τον ηχητικό ηλεκτρισμό του χώρου σε υψηλά επίπεδα.Οι Monkey 3 δεν άρθρωσαν λέξη επί σκηνής, αφού τα μικρόφωνα είναι περιττά σε μια instrumental μπάντα. Η μουσική τους όμως είχε να πη πολλά. Μπορεί ο κόσμος να μην ήταν από αριθμό ο αναμενόμενος, (πιστεύω ότι ο βασικότερος λόγος ήταν η απότομη μεταβολή του καιρού, στην πιο κρύα μέρα του φωτεινού χειμώνα), αλλά ήταν εκλεκτός και γνώστης του τι επρόκειτο να ακούσει.

1016278 10203090736899235 1942940466 n


Σημ. Για το συγκεκριμένο event ήρθαν θαμώνες από τη Βουλγαρία, αλλά και από ευρωπαϊκό ιντερνετικό ροκ ραδιόφωνο, για κάλυψη της συναυλίας.Το set list των Monkey 3περιλαμβανε τα τραγούδια :
Icarus
Circles
Pintao
Motorcycle Broer
Suns
Electric Mistress
Jack
Driver
Birth of Venus
Through the Desert
--Encore--

1779956 10203090687177992 89621812 n

 


Je et BikkjeΟ μικρός «ζωολογικός κήπος» που στήθηκε στο eight ball για της ανάγκες αυτού του live, έδειξε ότι μπορούν αρμονικά και μουσικά να συνυπάρξουν χελώνες και μαϊμούδες μαζί και μάλιστα με αποτέλεσμα, που οι θαμώνες θα το θυμούνται για αρκετό καιρό.


                                                     Ηλίας Μεταλλινός

φωτογραφιες Ακης Καλλόπουλος

Share

{fcomment}

 

FACEBOOK

Twitter

OTHER PROFILES

myspace

e-radio
 
greekradios