rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

O Kevin Matthews των Puressence,μιλά στον Rockarolla

"..κρύες,σκοτεινές νύχτες είναι αυτό που δημιουργεί σπουδαία μουσική.."

Συνέντευξη στην Ρένα Καλπάκη

Λίγο πριν τις εμφανίσεις τους στη χώρα μας η Ρένα Καλπάκη συνομιλεί με τον
Kevin Matthews τσεκάροντας πόσο καλά έμαθαν την Ελληνική γλώσσα μέχρι στιγμής και όχι μόνο…

 

 

 

  1. Καλώς ήρθατε άλλη μία φορά στην Ελλάδα! Είστε τόσο εξοικειωμένοι με το ελληνικό κοινό πλέον…Πώς νιώθετε γι’αυτή τη σχέση?

 

Ανυπομονούμε πάντα για τα ελληνικά ταξίδια μας! Οι Έλληνες είναι από τους πιο παθιασμένους θαυμαστές μας. Είμαστε παντρεμένοι μαζί τους πλέον! Είπα ότι δε θα παντρευτώ ποτέ, αλλά τώρα είναι πολύ αργά!

 

  1. Έρχεστε από το Μάντσεστερ, μία πόλη που έχει παράδοση στο να «γεννάει» αξιόλογες μπάντες. Μπορείτε να εξηγήσετε αυτό το φαινόμενο?

 

Το Μάντσεστερ πάντα δημιουργούσε υπέροχη μουσική. Είναι ίσως επειδή πρέπει να διαφέρουμε για να μας προσέχουν. Οι δισκογραφικές εταιρείες και ο Τύπος του Λονδίνου δεν έρχονται στο Μάντσεστερ πολύ, οπότε μπορούμε να αναπτυσσόμαστε χωρίς απατηλή διαφήμιση, απλά με μια βάση θαυμαστών. Στην πόλη μας, είναι η επιβίωση του πιο κατάλληλου που μετράει και αυτό θα γεννήσει μια καλή ποιότητα συγκροτημάτων. Μια βιομηχανική πόλη με κόσμο που θέλει να πετύχει περισσότερα από αυτά που η πόλη μπορεί να προσφέρει: ψυχρό καιρό, ψυχρό θέαμα.

 

  1. Τι σας εμπνέει να γράφετε μουσική?

 

Η καθημερινή ζωή στο Μάντσεστερ μας εμπνέει. Η επιθυμία να κάνουμε κάτι περισσότερο με την ύπαρξή μας από μια κρύα βόρεια πόλη.  Συγκροτήματα όπως, οι Joy Division/ Stone Roses  που έχουν κάνει το όνομά τους στη Μουσική, μας εμπνέουν επίσης…

 

  1. Πόσο διαφορετική πιστεύετε ότι θα ήταν η μουσική σας, αν μένατε περισσότερο σε κάποιο άλλο μέρος για παράδειγμα, στην Ελλάδα. Θα επηρέαζε αυτό τη μουσική σας?

 

Πιστεύω ότι οι μουσικές μας ρίζες θα παραμείνουν. Μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να εμπεριέχουμε το ρεμπέτικο κατά κάποιο τρόπο. Μπορεί να καταλήξουμε να συνεργαζόμαστε και με τη Πέγκυ Ζήνα?! Σοβαρά, φαντάζομαι ότι η ηλιοφάνεια δε θα βοηθήσει μάλλον τη μουσική μας. Κάτι σχετικά με κρύες σκοτεινές νύχτες είναι αυτό που δημιουργεί σπουδαία μουσική.

 

  1. Πώς αισθάνεσαι όταν ερμηνεύεις ένα έντονο συναισθηματικά τραγούδι?

 

Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα…να συγκινείς τον κόσμο συναισθηματικά με τη μουσική μας είναι καταπληκτικό!

 

  1. Πρόσφατα έχετε δηλώσει ότι «αφήνετε την πολιτική στον Bono». Δεν πιστεύετε ότι το να κάνεις μουσική είναι ένα είδος πολιτικής?

 

Η μουσική είναι προσωπική για τον καθένα. Δε μας αρέσει να ωθούμε πολιτική μέσα από τη μουσική. Η Μουσική είναι Μουσική!

 

  1. Μια από τις τελευταίες σας συναυλίες ήταν στην Κίνα. Μπορείτε να μας πείτε για την εμπειρία σας εκεί?

 

Η Κίνα είναι ένα σπουδαίο μέρος, οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν τον κόσμο έξω από τη χώρα τους. Είναι απίστευτο ότι μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν σπουδαία μουσική, η οποία κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Για πρώτη φορά ακούνε Joy Division, The Smiths, James, Depeche Mode. Περάσαμε υπέροχα σ’ αυτή την τεράστια και σπουδαία χώρα.

 

  1. Τι καινούριο πρόκειται να μας παρουσιάσετε σ’αυτή την περιοδεία?

 

Θα παίξουμε καινούρια τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ. Δεν τα έχουμε παίξει ποτέ ζωντανά πιο πριν. Ελπίζω να λειτουργήσει καλά με όλους. Είμαι σίγουρος ότι το κοινό θα δώσει να καταλάβουμε πώς ακούγονται. Επίσης, θα παίξουμε τα αγαπημένα μας τα τελευταία 15 χρόνια.

 

  1. Πείτε μας μερικά πράγματα για το επερχόμενο νέο άλμπουμ σας.

 

Το νέο μας άλμπουμ θα λέγεται “Solid State Recital” . Έχει ένα έντονα κιθαριστικό άκουσμα, πιο πολύ σαν να είμαστε σε live. Θέλαμε να αιχμαλωτίσουμε τον αληθινό ήχο των Puressence.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Γειά μας Ρένα, ευχαριστώ πολύ!

 

 

FACEBOOK

TWITTER

Twitter