rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

Gallon Drunk: "live fast and keep going"!

Με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στη Θεσσαλονίκη,οι Gallon Drunk παραχώρησαν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Γιώργο Παρδάλη.

Ας δούμε λοιπόν τι είχαν να μοιραστούν μαζί μας:

Rockarolla: Φετός η μπάντα συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Πως αισθάνεστε για αυτό;

 

GD: Όντως συμπληρώνουμε 20 χρόνια,αν και κάναμε κάποιες ηχογραφήσεις σαν Gallon Drunk ήδη από το 1988,αλλά δώσαμε το πρώτο show μας σαν πλήρης μπάντα την Πρωτοχρονιά του 1990! Πέρασαν κιόλας 20 μεγαλειώδη χρόνια και το συναίσθημα μετά από τόσα χρόνια είναι πραγματικά φανταστικό.

 

Rockarolla:Ο John Peel είχε πει “you should listen to Gallon Drunk,because they don't sound like anyone else you know”. Τι είναι αυτό που κάνει τον ήχο των Gallon Drunk τόσο διαφορετικό;

 

GD: Ειλικρινά τι να πούμε. Πιθανώς αυτό ειπώθηκε επειδή ό ήχος της μπάντας είναι στηριγμένος στη χρήση μιας πλειάδας μουσικών οργάνων,από τα οποία το καθένα έχει σχεδόν ένα αρχηγικό ρόλοσ τη μουσική μας. Από την άλλη ίσως να φταίει και το ηχητικό χάος το οποίο προκαλούμε. Είναι αρκετά δύσκολο να πρέπει να παίξεις ταυτόχρονα κιθάρα,hammond και παράλληλα να τραγουδάς κιόλας. Προσωπικά ποτέ δεν το κατάφερα και δε νομίζω ότι θα τα καταφέρω και ποτέ (σ.σ. Τρανταχτά γέλια). Το ίδιο συμβαίνει και με μένα (σ.σ Terry Edwards). Καλούμε να παίξω διαφορετικά όργανα και αυτό καμιά φορά λειτουργεί σε βάρος της απόδοσης μου,αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα!

 

Rockarolla: Είναι γνωστό ότι όλοι σας έχετε συμμετοχές και σε άλλα projects με καλλιτέχνες όπως ο Nick Cave,οι Faust,οι Jesus and Mary Chain κλπ. Αυτό λειτουργεί σε βάρος της μπάντας και πιθανώς επισκιάζει τους Gallon Drunk;

 

GD: Η συμμετοχή μας σε άλλα project φυσικά και δεν κάνει λιγότερο ενεργούς τους Gallon Drunk. Ίσα ίσα που η συμμετοχή μας σε αυτά μας κάνει να περιμένουμε ανυπόμονα να επιστρέψουμε στην μπάντα και μας κάνει πιο δημιουργικούς! Οι Gallon Drunk δεν είναι για μας μια ακόμα υποχρέωση,αλλά ένα καταφύγιο μουσικής έκφρασης. Εξάλλου δεν συμμετέχουμε σε άλαλ σχήματα καταναγκαστικά,απλά διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες! Στο κάτω κάτω είναι πραγματικά όμορφο να παιζεις που και που τη μουσική κάποιου άλλου.

 

Rockarolla: Πρόσφατα ξεκινήσατε την συνεργασία σας με την  Lydia Lynch. Αλήθεια πως είναι να δουλεύετε μαζί της;

 

GD: Είναι κάτι το φανταστικό! Συνεργαζόμαστε και οι τρεις μαζί της στους Big Sexy Noise  και δημιουργούμε μια πλήρη Rock μπάντα. Μάλιστα μετά την εμφάνιση μας εδώ,θα επιστρέψουμε στην Αγγλία και μερικές μέρες αργότερα θα ξεκινήσουμε περιοδεία μαζί με την Lydia! Βέβαια δεν είναι μια συνεργασία που προέκυψε τυχαία καθώς την γνωρίζουμε για περισσότερα από 12 χρόνια και έχουμε ξαναπαίξει μαζί της. Παίζουμε πραγματικά πολύ απλή μουσική η οποία όμως δεν στερείται ποιότητας και συναισθήματος και έχουμε υπέροχους στίχους.

 

 

Rockarolla: Αν δεν κάνω λάθος έχετε συμμετάσχει και σε κάποια Ελληνική ταινία.

 

GD: Ω ναι! Στο Black Milk του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Πραγματικά πολύ όμορφη εμπειρία. Ο Νίκος μάλιστα ήρθε και στο χθεσινό μας show στην Αθήνα και ήταν υπέροχο που τον ξαναείδαμε μετά από τόσο καιρό. Η εμπειρίες μας από αυτήν την ταινία είναι φοβερές. Μείναμε στην Αθήνα για σχεδόν ένα μήνα και περάσαμε καταπληκτικά!

 

 

Rockarolla: Υπάρχουν συγκεκριμένες επιρροές στη μουσική των Gallon Drunk;

 

GD: Φυσικά και υπάρχουν! Βέβαια όχι και τόσο συγκεκριμένες,καθώς όλοι μας ακούμε διάφορα πράγματα,jazz,elternative,garage,blues και έτσι έχουμε πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα! Προσωπικά (σ.σ. James Johnston) θεωρώ ότι έχω επηρρεαστεί πολύ από το Johny Lee Hooker τον οποίο και θαυμάζω απεριόριστα!

 

Rockarolla: Υποθέτω πως αγαπάτε την ποίηση. Αν δεν κάνω λάθος το όνομα της μπάντας είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Μπωντλέρ “Get Drunk,Stay Drunk”! Υπάρχει αγαπημένο ποτό για τους Gallon Drunk κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεών τους;

 

GD: Ακριβώς,πολύ σωστή η παρατήρηση σου! Βέβαια θα μπορούσες να πεις ότι στις μέρες μας μας εκφράζει πιο πολύ το “Live Fast and keep going”! Μμμμμμ....ποτό στις ηχογραφήσεις! Μα για ποιους μας πέρασες. Εμείς πέρνουμε τις ηχογραφήσεις μας πολύ σοβαρά (σ.σ. Γέλια).Το διασκεδάζουμε αρκετά πάντως και προτιμάμε την μπύρα ή το κόκκινο κρασί!

 

Rockarolla: Τι να περιμένουμε από τους Gallon Drunk στο μέλλον; Μήπως κάποια νέα κυκλοφορία;

 

GD: Βασικά σχεδιάζουμε να ηχογραφήσουμε νέο άλμπουμ του χρόνου την Άνοιξη και γι' αυτό το λόγο θα πάμε στη Γερμανία για να δουλέψουμε πάνω σε νέες ιδέες.

 

 

Rockarolla: Πως θα είναι οι Gallon Drunk σε 20 χρόνια από τώρα;

 

GD: (σ.σ. Terry Edwards στον James Johnston) “Πρόσεχε πολύ τι θα πεις τώρα!”. “Γνωστοί παγκοσμίως! Έτσι πιστεύω πως θα είναι οι Gallon Drunk σε 20 χρόνια από τώρα,καθώς τώρα μας γνωρίζουν ελάχιστοι (σ.σ. Και πάλι ηχηρά γέλια)” .

 

Rockarolla: Το Ελληνικό κοινό σας αγαπάει. Θα θέλατε να μοιραστείτε κάτι μαζί τους;

 

G.D. : Τους ευχαριστούμε πάρα πολλοί για την αγάπη και την στήριξη τους. Για μας είναι πάντα ευχάριστο να παίζουμε στην Ελλάδα. Εσείς οι Έλληνες είστε τόσο εκδηλωτικοί και μας κάνετε να νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Μακάρι να μπορούσαμε να παίζουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Σίγουρ απάντως θα θέλαμε να έρθουμε πάρα πολύ και με την Lydia από τα μέρη σας!

FACEBOOK

TWITTER

Twitter