rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

Mike Inez: "Ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο με τους καλύτερούς μου φίλους..."

Ολόκληρη η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη που έδωσε ο μπασίστας των Alice in Chains στον Παντελή Τύπου και στον Rockarolla

 

 

 

Π.Τ. Όταν έδωσες τη συνέντευξη στην Τόνια, το 1999, είχες δώσει την υπόσχεση ότι θα έρθετε σύντομα στην Ελλάδα. Φτάσαμε στο 2010 και σας περριμέναμε, για μια ακόμη φορά, αλλά, τελικά, σας βρίσκουμε στη Σόφια.

M.Ι. Δε γνωρίζω για ποιο λόγο ακυρώθηκε η εμφάνισή μας. Ξέρω πως είχε κανονιστεί, αλλά μας είπαν πως, τελικά, δεν ήμασταν στη λίστα. Δε ξέρω τι μεσολάβησε.

Π.Τ. Θέλαμε πολύ να σας δούμε στη χώρα μας.

M.Ι. (γελώντας) Προσπαθούμε να έρθουμε στην Αθήνα εδώ και 20 χρόνια!

Π.Τ. Και γιατί δε δοκιμάζετε τη Θεσσαλονίκη. Ξέρεις, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη.

M.Ι. Το ξέρω. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Κέρκυρα, Σαντορίνη...

Π.Τ. Πως βλέπεις την περιοδεία μέχρι στιγμής?

M.Ι. Πηγαίνει καλά! Φυσικά, ταξιδεύουμε πολύ. Μας πήρε 14 ώρες για να φτάσουμε εδώ μόνο και μόνο για να παίξουμε... 45 λεπτά. Και μετά, φεύγουμε αμέσως για Κωνσταντινούπολη. Είναι όμως ωραίο το να συναντάς παλιούς φίλους.

Π.Τ. Υπάρχουν, κατά τη γνώμη σου, διαφορές όταν παίζεις στην Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ? Πως αντιδρά το κοινό?

M.Ι. Αυτό που παρατηρώ στην Ευρώπη είναι ότι το κοινό εξακολουθεί να είναι ζωντανό. Ο κόσμος αγαπάει το Metal. Μου αρέσουν αυτά τα φεστιβάλ, γιατί είναι σα να μαζευόμαστε όλα τα μέλη της Φυλής. Βλέπουμε παλιούς φίλους όπως οι Metallica, βλέπουμε τα σόου τους... Γινόμαστε φίλοι με όλους. Είναι υπέροχο.

Π.Τ. Οπότε, υπάρχει περίπτωση να σας δούμε να τζαμάρετε απόψε το βράδυ, όπως έγινε χθες (με τους Big Four)?

Μ.Ι. Δυστυχώς όχι. Θα παίξουμε, θα παρκολουθήσουμε ένα μέρος από το σόου των Manowar και, αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε για την Κωνσταντινούπολη, όπου και θα ξεκουραστούμε για μια μέρα. Είναι αστείο ξέρεις, αλλά κάναμε τόσο δρόμο για να φτάσουμε εδώ και, τελικά, χθες ήταν η πιο κρύα μέρα του Ιουνίου των τελευταίων 125 χρόνων!

 

 

Π.Τ. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου, μετά την επανένωση των Alice in Chains? Σκέφτεστε να μείνετε μαζί για πολύ καιρό?

M.Ι. Το ελπίζω και το θέλω. Ξεκινήσαμε κάνοντας μικρά βήματα. Αν με ρωτούσες πριν δύο χρόνια για το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουμε ένα νέο δίσκο, η απάντηση θα ήταν, πιθανότατα, όχι. Ξεκινήσαμε με δύο μικρές συναυλίες και πιστεύμαμε πως θα συνεχίζαμε έτσι, αλλά αμέσως μετά, μέσα στο 2006, κάναμε πέντε εμφανίσεις στην Πορτογαλία με 30000 κόσμο. Τελικά, δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Και είναι υπέροχο το ότι υπάρχει χημεία μεταξύ μας. Το ότι ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο με τους καλύτερούς μου φίλους. Είναι η απόδειξη της πραγματικής φιλίας που έχουμε.

Π.Τ. Ποια είναι τα σχέδιά σου, πέρα από τους Alice in Chains? Σκέφτεσαι τη συνεργασία και με άλλους μουσικούς?

M.Ι. Μόλις παντρεύτηκα και δεν έχω πάει στο σπίτι μου από εκείνη τη μέρα! Κάναμε ταξίδι του μέλιτος και, αμέσως μετά, πήγα από τη Χαβάη κατευθείαν στη Νέα Υόρκη για συναυλία. Κάναμε κάποιες εμφανίσεις στις ΗΠΑ και, αμέσως μετά, ήρθαμε στην Ευρώπη. Σκεφτόμαστε να ξεκουραστούμε μέχρι το τέλος του χρόνου και, αμέσως μετά, να μπούμε στο στούντιο. Γενικά όμως, αποφεύγουμε τα μακρόπνοα σχέδια. Όπως προκύψει.

Π.Τ. Μια τελευταία ερώτηση. Έχεις δουλέψει με τον Ozzy και, ίσως έχεις βαρεθεί να σε ρωτάνε για εκείνη την περίοδο της ζωης σου.

M.Ι. Καθόλου...

Π.Τ. Πως είναι το να ζεις και να δουλεύεις μαζί του?

Μ.Ι. Είναι υπέροχος άνθρωπος. Μπήκα στη μπάντα του όταν ήμουν σχεδόν 22, λίγο πριν το No more tears (σημ.: τελικά, δεν πήρε μέρος στην ηχογράφηση). Μου δίδαξε πάρα πολλά πράγματα. Όπως επίσης και στον Zakk. Ήταν ο μέντοράς μου. Έχουμε πολύ στενή σχέση και συναντιόμαστε συχνά στο L.A.. Έχει σπουδαία αίσθηση του χιούμορ και, ξέρεις, δε πίνει πλέον τόσο πολύ.

Π.Τ. Έχω διαβάσει σχετικά...

Μ.Ι. Έπινε πάρα πολύ στο παρελθόν. Ωστόσο, πέρασα τέλεια μαζί του και τον ευγνωμονώ για το ότι με έβαλε, ουσιαστικά, σ’αυτή τη δουλειά. Το ξαναλέω, είναι υπέροχος άνθρωπος.

Π.Τ. Στον Ozzy άρεσε πάντα το να δουλεύει με νέους μουσικούς. Όπως με εσένα, τον Zakk, τον Gus G..

M.I. Είναι μοναδικό το να παίζεις σε clubs, μπροστά σε 50 άτομα και, ξαφνικά, να εμφανίζεσαι στο Wembley και μπροστά σε χιλιάδες!

Π.Τ. Mike, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Μ.Ι. Ευχαρίστησή μου. Ελπίζω να τα πούμε σύντομα στην Ελλάδα!

 

Σημ. ευχαριστώ την Τόνια Βαφειάδου για την πολύτιμη μεσολάβηση της,έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η αποκλειστική μας συνέντευξη..

Παντελής Τύπου

 

FACEBOOK

TWITTER

Twitter