rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

O Craig Walker και οι Rosebleed,μιλούν στον Rockarolla!

Η Ρένα Καλπάκη συναντά τον Craig Walker (ex-Archive) αλλά και τους πολλά υπoσχόμενους Rosebleed, λίγο πριν την κοινή τους περιοδεία στη χώρα μας.

 

 

Craig Walker:

 1. Έχετε συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες, υπάρχει κάποια ιδιαίτερη «μουσική» χημεία μεταξύ σας ή πρόκειται για τυχαία γεγονότα?

 

Πραγματικά απολαμβάνω να δουλεύω με Έλληνες επειδή η νοοτροπία είναι παρόμοια με των Ιρλανδών καλλιτεχνών…πολύ ανοιχτοί σε νέες ιδέες και με μια αγάπη για τη μελωδία.

 

 1. Είστε πολίτης του κόσμου και το έχετε αποδείξει μέσα από διάφορα διαπολιτισμικά project. Τι είναι αυτό που ψάχνετε και τι έχετε βρει μετά την ολοκλήρωσή τους?

 

Μου αρέσει να δουλεύω με διαφορετικούς ανθρώπους, καθώς αυτό μου διοχετεύει έμπνευση και νιώθω ότι ακόμη μαθαίνω, το οποίο είναι υπέροχο μετά από τόσο καιρό που φτιάχνω μουσική.  Μερικές φορές είναι πραγματική πρόκληση, επειδή μπορεί να είναι κάποια πεδία μουσικής με τα οποία δεν έχω ασχοληθεί ξανά…Αλλά όσο μεγαλώνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι το να είσαι ειδικός σε κάτι, δε μεταφράζεται πάντα σε σπουδαία τέχνη.

 

 1. Υπάρχει κάτι που θαυμάζετε στη σύγχρονη Ελληνική  κουλτούρα?

 

Θαυμάζω τον τρόπο που δεν εκφράζει ακριβώς αυτό που είναι  αντιληπτό ως “cool”    στη Μ. Βρετανία ή στην Αμερική… έχει το δικό του νόημα και το βρίσκω αξιοθαύμαστο.

 

 1. Ξέρετε ότι πολλά από τα τραγούδια που έχετε γράψει και τραγουδήσει για τους Archive είναι πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα. Ειδικά το “Again” και το “Fuck you” είναι ανάμεσα στους κορυφαίους ερωτικούς ύμνους. Πώς νιώθετε γι’αυτό?

 

Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που έχω κάνει με τους Archive και το γεγονός ότι ακούγονται υπέροχα μετά από τόσα χρόνια, αποτελεί μια απόδειξη για την ποιότητά τους.

 

 1. Πολλοί θα ήθελαν να μάθουν τι σας ώθησε να γράψετε τόσο δυνατούς στίχους!

 

Το γράψιμο έχει την τάση να αντανακλά πού βρίσκεται η ζωή σου, σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκεκριμένο τόπο, και τέτοιου είδους τραγούδια συνοψίζουν κατά κάποιο τρόπο πού ήμασταν…Νιώθαμε ότι θα έπρεπε να είχαμε γίνει το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο εκείνη τη χρονική περίοδο.

 

 1. Αυτή τη φορά, όμως, στο debut album σας, η αγάπη φαίνεται πιο «φωτεινή»  και πιο αισιόδοξη. Αισθάνεστε έτσι?

 

Πέρασα πολύ χρόνο εναγκαλιζόμενος με τη σκοτεινή πλευρά της ζωής και πιστεύοντας ότι θα πρέπει να ζεις αυτή τη ζωή για να παράγεις καλή τέχνη, αλλά δεν πιστεύω πλέον ότι αυτό είναι αλήθεια. Για μένα ήταν περισσότερο μια πρόκληση να κάνω ένα άλμπουμ που ακούγεται αισιόδοξο αυτή την περίοδο. Θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο από ποτέ και το ποτήρι είναι μισογεμάτο αυτό το διάστημα, παρά μισοάδειο.

 

 1. Γιατί κάνατε τόσο καιρό να μας δώσετε το προσωπικό σας άλμπουμ?

 

Έγραψα πολύ μουσική που δεν ήθελα να αποτελεί την πρώτη μου κυκλοφορία, οπότε περίμενα μέχρι να έρθουν τα κατάλληλα τραγούδια και το κατάλληλο συναίσθημα που ήθελα να παρουσιάσω… Ήταν μια δουλειά αγάπης.

 

 1. Είναι καλό να είσαι «σιαμαίος» με κάποιον? ( “Siamese” ο τίτλος του album)

 

Ναι…έτσι πιστεύω. Η ζωή, όπως και όλα τα πράγματα, είναι καλύτερα να μοιράζεται!

 

 1. Πιστεύετε ότι εξελισσόμαστε καλύτερα μόνοι μας ή με το «άλλο μας μισό»?

 

Αν μπορείς να εξελίσσεσαι «μαζί», αυτό είναι το κλειδί...μερικές φορές οι άνθρωποι μεγαλώνουν χώρια ή όπως λέει ο Francis Bacon, «οι φιλίες τελικά φθείρονται». Το να είσαι ακόμη ο εαυτός σου μέσα σε μια σχέση είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μπορεί ένας άνθρωπος να πετύχει.

 

 1. Πείτε μας μερικά πράγματα για τις εμφανίσεις σας με τους “Rosebleed”.

 

Μου αρέσουν οι “Rosebleed” …τους αγαπώ και ως ανθρώπους και ως μπάντα. Τους έχω δει να παίζουν ζωντανά αρκετές φορές και είναι έξυπνοι, ανοιχτόμυαλοι, ταλαντούχοι και μπορούν να γίνουν μεγάλη μπάντα παγκοσμίως…Θα ήταν υπέροχο για ένα νέο Ελληνικό συγκρότημα να βγει και να κατακτήσει τον κόσμο!

 

 

Συνέντευξη Rosebleed

 

 1. Το εντυπωσιακό με σας δεν είναι μόνο ότι έχετε μοιραστεί τη σκηνή κιόλας με ονόματα όπως, οι Hooverphonic, Carlos Santana, Cranberries, αλλά ότι ο μέσος όρος ηλικίας σας είναι 22..! Πώς καταφέρατε τόσα σημαντικά τόσο γρήγορα?

 

- Δε ξέρουμε τι ακριβώς να απαντήσουμε εδώ. Το γρήγορα και το αργά είναι κάτι σχετικό, εμείς απλά κάνουμε κάτι που μας αρέσει και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό, θέτουμε  κοντινούς στόχους και κοιτάμε να τους πετύχουμε χωρίς να σκεφτόμαστε και πολύ το μακρινό μέλλον.

 

 

 1. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που θυμάστε έντονα και θέλετε να μοιραστείτε από τις συγκεκριμένες εμπειρίες σας?

 

- Ναι τη στιγμή που μετά από πολύ δουλειά και όταν λέμε δουλειά εννοούμε πραγματική δουλειά ( βάψιμο, καθάρισμα, ηχητική διαμόρφωση με πετροβάμβακα κ.λ.π.) καταφέραμε να έχουμε επιτέλους το δικό μας χώρο και μπήκαμε μέσα για να κάνουμε την πρώτη μας πρόβα.

 

 1. Όλη αυτή η «προϋπηρεσία» σας αγχώνει για τη μελλοντική σας πορεία?

 

- Καθόλου. Ξέρουμε τι κάνουμε και ξέρουμε τους ρυθμούς με τους οποίους δουλεύουμε το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι συνεχίσουμε να είμαστε οι εαυτοί μας και να εκφραζόμαστε μέσα από τη μουσική μας.

 

 1. Ξεχωρίσατε με τις εμφανίσεις σας στο Schoolwave  και στο διαγωνισμό του Ωδείου Φ.Νάκας.  Πώς αισθάνεστε απέναντι στα παιδιά που παλεύουν να διακριθούν μέσα από διάφορα τηλεοπτικά talent shows?

 

- Τους λυπόμαστε ειλικρινά!

 

 1. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πώς βρίσκει το κίνητρο ένα νεαρό συγκρότημα να «κυνηγήσει» ανάλογη καριέρα?

 

- Δεν κυνηγάμε τίποτα και ούτε χρειαζόμαστε κίνητρα για να φτιάχνουμε μουσική. Είναι απλά κάτι που μας τράβηξε από μικρούς και τους 5 μας, είναι κάτι που στην ουσία δεν διαλέγουμε ακριβώς να κάνουμε, είναι μέρος του ποιοι είμαστε.

 

 

 1. Το «Ι want to have it all» βρέθηκε στη 14η θέση των μουσικών προτάσεων στο BBC Radio 1 της Βρετανίας. Μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να σας βοηθήσει να εισδύσετε στην ξένη αγορά?

 

- Ποιος ξέρει; Υποθέτουμε πως είναι καλύτερο από το τίποτα.

 

 

 1. Φαντάζεστε τους εαυτούς σας μόνιμους κάτοικους στο εξωτερικό?

- Αρκετές φορές ναι. Αλλά ακόμα όλα είναι στα λόγια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο χωρίς να σημαίνει βέβαια πως αν βρεθεί η παραμικρή ευκαιρία δε θα την αξιοποιήσουμε.

 

 

 1. Η συνεργασία με τον Craig Walker πώς προέκυψε?

 

- Γνωριστήκαμε μέσο του κοινού μας manager και φίλου (Κώστας Πλατής) τυχαία παίξαμε μαζί και από τότε αποφασίσαμε να συνεργαζόμαστε όποτε το θέλουμε και είναι εφικτό. Αυτό και θα γίνει στην περιοδεία που ετοιμάζουμε σε λίγες μέρες την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία.

 

 

 1. Τι πιστεύετε ότι θα αποκομίσετε εσείς από αυτή και τι ο Craig από εσάς?

 

-Εμείς; Τα ίδια, λίγα λεφτά και ίσως λίγο κόσμο παραπάνω ο οποίος θα ακούσει το όνομα μας. Ο Craig; Και αυτός φανταζόμαστε κάτι παρόμοιο. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι θα κερδίσει ο κόσμος που θα μας δει σε αυτή τη συνεργασία και πιστεύουμε πως ο κόσμος θα κερδίσει τα περισσότερα.

 

 1. Με ποιους άλλους ξένους καλλιτέχνες φαντάζεστε τους εαυτούς δίπλα στη σκηνή?

 

-Απλά για το όνειρο της όλης ιστορίας; Θα θέλαμε πολύ να γνωρίσουμε και αν όλα πήγαιναν καλά γιατί όχι και να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες όπως Tom Waits, Radiohead, The Black Keys, .... αλλά ας μη το συνεχίσουμε!

 

 

FACEBOOK

TWITTER

Twitter