rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

O Marco Mendoza των THIN LIZZY,μιλαει στον Rockarolla!

 

Συνέντευξη με τον μπασίστα των Thin Lizzy, Marco Mendoza.
Tης Ρένας Καλπάκη
Λίγο πριν τις δύο μεγάλες εμφανίσεις των θρυλικών Thin Lizzy, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σπουδαίος μπασίστας τους Marco Mendoza, μιλάει στον Rockarolla.

 

 

Share

1 Γεια σου Marco, λοιπόν, “the boys are back in town” (τα παιδιά είναι πάλι στην πόλη) και είμαστε ενθουσιασμένοι μ’αυτό! Περιέγραψέ μας το συναίσθημα του να παίζεις με παλιούς φίλους μουσικούς.
 

ΜΜ:Ακριβώς έτσι, είναι σίγουρα υπέροχο! Η αίσθηση του να τραγουδάμε κομμάτια όπως το Boys are back in town, Jailbreak και τόσα άλλα. Είναι κάτι που μας έλειψε, το να ρθούμε πάλι στην Ελλάδα, πέρασε τόσος καιρός! Και ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς και πιστούς φαν που μας περιμένουν. Οπότε ανυπομονούμε να σας δούμε παιδιά! Φυσικά το να παίζεις σε μια τεράστια μπάντα που ακούει στο όνομα Thin Lizzy είναι μία τιμή που σε γεμίζει πάθος.
 
2 .Ας γυρίσουμε πίσω στο χρόνο. Πες μερικά λόγια σχετικά με την προσωπική σου συνεργασία με τους Whitesnake και τον Ted Nugent.

ΜΜ: Α, έχω τόσα να θυμάμαι. Πολλές στιγμές και με τα δύο σχήματα. Ήταν ένα διάλλειμα από τους Thin Lizzy αυτή η περίοδος, από τους οποίους ουσιαστικά δεν έφυγα ποτέ. Βέβαια, αν είσαι ανήσυχος άνθρωπος που θέλεις να εξελίσσεται, κάποιες αλλαγές είναι απαραίτητες. Και αυτές οι εμπειρίες μου πρόσφεραν πολλά πράγματα μουσικά και φυσικά οι ζωντανές εμφανίσεις μαζί με τους Whitesnake ήταν εξαιρετικές. Για μένα όμως δεν είναι αρκετό μόνο να περιοδεύω, αλλά και να ηχογραφώ. Όσο για τον Ted, τι να πω, ο άνθρωπος είναι μία μουσική ιδιοφυία γεμάτος πάθος!  
 
3. Αν δεν κάνω λάθος, ήσουν με τους Whitesnake όταν η μπάντα εμφανίστηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη μερικά χρόνια πριν. Τι θυμάσαι από αυτή την εμπειρία?

ΜΜ: Ναι, βέβαια. Έχω αναμνήσεις από την εμφάνισή μας στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος ήταν πολύ θερμός, έδειχναν την αγάπη τους για το γκρουπ. Κάτι που περιμένω και τώρα με τους Lizzy, αν και ξέρω ότι τα πράγματα εκεί δεν είναι εύκολα, όπως και σε πολλά άλλα μέρη βέβαια. Αυτό σίγουρα θα το κάνει πιο σπουδαίο! Και σίγουρα η δύναμη της μουσικής γενικά, αλλά και των Thin Lizzy, βοηθά στο να χάνεσαι σε ένα άλλο κόσμο και να περνάς καλά…
 
4. Οι Thin Lizzy ήταν ανάμεσα στις πρώτες μπάντες που τελειοποίησαν το να πρωταγωνιστούν μουσικά δύο κιθάρες. Πιστεύω ότι ο Wishbone Ash ήταν ένας από αυτούς που σας ενέπνευσε και φυσικά σας ακολούθησαν πολλοί άλλοι. Πώς αισθάνεστε γι’αυτό?

ΜΜ: Ναι, είναι αλήθεια αυτό, αν και ο Scott (Gorham) θα ήταν πιο ειδικός να απαντήσει σε αυτό. Πάντα μας άρεσε να πειραματιζόμαστε με τη μουσική. Βέβαια, το συγκρότημα ξεκίνησε αυτή την τεχνική στα ‘70s όταν αυτή η τάση ήταν πιο έντονη με τους πειραματισμούς πάνω σε ροκ, μπλουζ, ψυχεδελικά στοιχεία. Μετά πολλοί άλλοι υιοθέτησαν αυτό το στυλ και έγινε ευρέως διαδομένο με μεγάλη επιτυχία. Και σίγουρα οι Thin Lizzy νιώθουν ότι ήταν μπροστά από την εποχή τους, ένα από τα στοιχεία που σηματοδοτούν το πόσο μεγάλη μπάντα είναι…

 5. Υπάρχουν κάποιες αγαπημένες μπάντες που σε εμπνέουν?

ΜΜ: Ναι φυσικά. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου, είμαι μεγάλος φαν των Beatles. Θεωρώ σπουδαίο το τι έχουν αφήσει πίσω τους στη μουσική. Και φυσικά πολλά από τα συγκροτήματα του κλασικού ροκ. Παρακολουθώ πολύ τη σύγχρονη ροκ σκηνή και μέσα από αυτά τα ερεθίσματα, παίρνω στοιχεία για την προσωπική μου μουσική εξέλιξη. Γι αυτό ασχολούμαι και με διάφορα προσωπικά project που δουλεύω αυτό το διάστημα. Μπορείτε λοιπόν να με «τσεκάρετε» στο προσωπικό μου site: www.marcomendoza.com .

 
6. Έχετε ανακοινώσει ότι το νέο σας υλικό δε θα κυκλοφορήσει με το όνομα των  Thin Lizzy. Αληθεύει και ποιο θα είναι αυτό το όνομα?

ΜΜ: Είναι αλήθεια αυτό. Η μπάντα δουλεύει ακόμη πάνω στο νέο υλικό και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι τον Ιανουάριο. Έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά μ αυτό το θέμα και κυκλοφορούν πολλές φήμες και λόγια. Δε θέλουμε να κάνουμε βιαστικές κινήσεις, όλα θα γίνουν στην ώρα τους και πρέπει να το σκεφτούμε το θέμα σοβαρά. Και σίγουρα θέλουμε να δείξουμε σεβασμό στη μνήμη του Phil Lynott…
 
7. Πιστεύεις ότι οι αλλαγές της εποχής επηρεάζουν το στυλ της ροκ μουσικής κατά κάποιο τρόπο?

ΜΜ:Ναι, σίγουρα! Η ροκ παραμένει ροκ, αλλά μπορεί να εκφράζει ένα σωρό διαφορετικά πράγματα και συναισθήματα. Τώρα που διανύουμε δύσκολους καιρούς, δεν μπορεί αυτό να μας αφήνει αδιάφορους! Και αυτό κάνει μία μπάντα σπουδαία. Να προσαρμόζεται και να εκφράζει νέα πράγματα, εμπνευσμένη από την εποχή της. Και φυσικά χρειάζεται να ξεσηκώνει τον κόσμο, αλλά και να περνάει ευχάριστα. Οι Lizzy το έχουν αποδείξει αυτό τόσα χρόνια, όπως επίσης, το να μένουν κάποια τραγούδια κλασικά, διαχρονικά. Η μουσική αγγίζει την ψυχή του κόσμου και κατά κάποιο τρόπο κάνει μία μικρή διαφορά μέσα του…

8. Τι να περιμένει να δει από τους Thin Lizzy το κοινό σας στην Ελλάδα?

ΜΜ: Ένα Thin Lizzy full show! Τις παλιές και αγαπημένες επιτυχίες του γκρουπ, με νέους πειραματισμούς. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στην Ελλάδα, οπότε ετοιμαστείτε για ένα εντυπωσιακό show που θα σας δονήσει!

FACEBOOK

TWITTER

Twitter